Grond en graaf
werkzaamheden

Veldhoven Loonwerk beschikt over een machinepark bestaande uit verschillende graafmachines, trekkers en shovels.

Voor alle soorten grondwerk

Grondwerk? Veldhoven Loonwerk is door vele jaren ervaring een loonbedrijf dat gespecialiseerd is in alle soorten grondwerk. Geen opdracht of we hebben er de juiste machines voor. Medewerkers die van aanpakken weten en uiteraard vakwerk leveren. Veldhoven Loonwerk maakt gebruik van moderne technieken en machine’s, hierdoor zijn we in staat heel zorgvuldig te werken. Voor diverse soorten grond- en graafwerk kunnen wij een geschikte oplossing bieden.

EGALISEREN OF KILVEREN VAN GROND

Veldhoven Loonwerk heeft als loonbedrijf binnen maar ook buiten de tuinbouw, de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd in het egaliseren van de grond voor substraatteelten, cultuurvloeren en eb- en vloedvloeren. Met onze moderne egaliseer machines, voorzien van dubbele ontvangers, kunnen we aan elke wens voldoen: een vlakke vloer, een vloer met afschot of een vloer met een zogenaamd dak profiel. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken bent u verzekerd van minimale toleranties. Ook voor de aanleg van een paardenbak kunt u terecht bij Veldhoven Loonwerk. Egaliseren binnen en buiten de tuinbouw is specialistenwerk. Wij beschikken over egaliseerborden van 195 cm tot 300 cm breed.

CULTIVEREN ALS VOORBEREIDING OP FREZEN EN EGALISEREN

Cultiveren van de grond is een prima oplossing bij nieuwbouw om de harde grond te breken tot maximaal 60 centimeter diep. Om zo op een vlotte manier te kunnen frezen en te egaliseren. Cultiveren wordt ook toegepast voor de zogenaamde grondgebonden teelten om storende grondlagen te breken. Zo ontstaat er een teeltlaag die goed doorlaatbaar is. Als loonbedrijf zijn we een speler met veel ervaring in het cultiveren van grond als onderdeel van ons werkzaamheden in het grondwerk.

FREZEN IN VOLLEGROND EN BIJ NIEUWBOUWPROJECTEN

Om in nieuwbouwprojecten een fijnere grondstructuur te krijgen wordt de grond, na te zijn gecultiveerd, gefreesd. Met onze grote Fendt trekkers voorzien van 300 cm Alpego frezen kunnen wij snel en slagvaardig grote oppervlakten frezen. Ook bij telers in de volle grond wordt de grond fijner gemaakt door deze te frezen. Er ontstaat dan een ideaal zaaibed waarin de nieuwe planten kunnen worden geplant. Wij beschikken over meerdere soorten freesmachines, variërend van 55 cm tot 300 cm breed.

PROFILEREN VOOR DE JUISTE SLEUVEN IN CULTUURVLOEREN

Voor een juiste aanleg van cultuurvloeren is een goede drainsleuf nodig om het overtollige water op te vangen voor recirculatie. Onze specialisten zorgen voor de perfecte aanleg van afvoersleuven in de cultuurvloer! Ook is drain profileren inzetbaar voor glastuinbouwbedrijven die kiezen voor substraatteelt op de grond.

ROTEREN VAN GROND

Door middel van verticaal, tegen elkaar in draaiende, pennen of messen wordt de grond fijn gemalen. Het is een goede voorbewerking om de grond optimaal te kunnen egaliseren. Roteren is vooral een optie als er mogelijk wat puin in de grond aanwezig is. Veldhoven Loonwerk verzorgt verschillende grondwerk klussen in geheel Nederland o.a. egaliseren, cultiveren, frezen, profileren, spitten, roteren en walsen.

SPITTEN VAN GRONDLAGEN VOOR TUINBOUW EN LANDBOUW

Spitten is een goede techniek om de doorlaatbaarheid van grondlagen te verbeteren. Onze spitmachines zijn volledig aangepast aan de eisen die u stelt aan efficiency. Grondlagen worden tot een diepte van dertig tot vijftig centimeter omgespit. Daardoor is het snel gedaan met vastzittende lagen die de afwatering verstoren. Door het spitten van grondlagen wordt een eventuele stoombehandeling tijdens de teeltwissel wordt bovendien vele malen effectiever.

Graafwerk

KETTINGGRAAFWERK VOOR PERFECTE SLEUVEN

Bij nieuwbouwprojecten is allerhande graafwerk nodig voor hemelwaterafvoer-, substraat-, grond en CO2-leidingen en elektrakabels. Alle graafmachines zijn voorzien van laserapparatuur. Wij graven op perfecte wijze de verschillende sleuven uit. Voor CO2-leidingen en elektrakabels is onze kettinggraafmachine inzetbaar. Deze machine biedt veel voordelen. De kettingfrees is sneller en het nazakken van de sleuven is minder doordat de uitgegraven grond fijner is. Deze kan sleuven maken tot maximaal 130 centimeter diep en 60 centimeter breed.

Graafwerk voor nieuwbouw, grondverwarming of drainagesystemen

Voor diverse soorten graafwerk kunt u bij Veldhoven Loonwerk terecht. We zijn uw partner in alle graafwerk bij nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld voor de aanleg van leidingen. Deze werkzaamheden worden door personeel met grote kennis en ervaring uitgevoerd. Veldhoven Loonwerk beschikt over lasertechniek, waardoor nauwkeurig werken verzekerd is. Ook de aanleg van grondverwarming of drainagesystemen is bij ons in goede handen.

AANLEG GRONDVERWARMING VOOR GLASTUINBOUW

In bepaalde teelten is grondverwarming nog altijd dé manier om de kou uit de grond te halen. Wij zijn de specialist die beschikt over kennis en de juiste machines om grondverwarming aan te leggen. Niet voor niets werken veel verwarmingsinstallateurs nauw met ons samen. Grondverwarming leggen we aan voor het gebruik in grondgebonden teelten. Dit komt vaak voor in bloementeelt maar is ook voor toepassing in cultuurvloeren en eb-en-vloedvloeren bij potplantbedrijven. Wij installeren de slangen tot in de puntjes én zorgen voor alle bijbehorende graafwerkzaamheden.

DE PERFECTE AANLEG VAN DRAINAGESYSTEMEN

Met de aanleg van drainagesystemen hebben wij als loonbedrijf uit Westland veel ervaring. Wij verzorgen de complete aanleg van het drainagesysteem voor elke situatie. Met natuurlijk verloop of met onder bemaling. We maken gebruik van een moderne kettinggraafmachine uitgevoerd met laser die het werk niet alleen efficiënt maar ook met de hoogste nauwkeurigheidsgraad uitvoert.

Geïnteresseerd geraakt in onze mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op!